lördag 13 juni 2009

Vardagsbetraktelse

Att Hugo är en ljuvlig liten stjärna i mitt liv misstänker jag att ni som läser här vet. Han är i sin enkla och komplicerade uppenbarele så ofta avväpnande. Han kan på enklaste vis ifrågasätta givna föreställningar och förhållningssätt, i moderskapet, syskonskapet, kamratskapet och verkligheten i övrigt. Idag i bilen tog han handen på växelspaken för sjunde gången varvid jag tröttnade och sa: "Om du inte låter den vara så får du sitta där bak" En konsekvens av att han inte slutade och att jag var rädd att han skulle dra växelspaken i friläge. Hugo pekar på mig och svarar med ett flin: "Du får sitta där bak istället!" Han har inte alls uppfattat undertexten.

Ingen meningslös kamp där inte, ingen uppfattning om "hot" eller konsekvens utan kärlek och ordlek och härmningslek. Så befriande på något sätt, att bara bli svarad i kärlek. Han får mig ofta att tänka två gånger och det är rätt häftigt att bli ifrågasatt på det sättet.

/Malin

3 kommentarer:

Unknown sa...

Rätt häftigt att bli ifrågasatt, dom orden ska jag påminna dej om när ebba e 15-16 bast! Tack för besöket idag.

Kram

Monica sa...

Kram till dig och din lille goe Hugo!

Nastasia sa...

Vi behöver nog allt bli ifrågasatta sådär emellanåt Malin. MEN vi MÅSTE också ta vara på det och tänka till också...för ofta slängs nog ett svar ut och vi funderar inte vidare på det.

Gott att se fotot på Alfons och Hugo tillsammans!

Kram!