fredag 27 februari 2009

Trots

Trots är ett läkande förhållningssätt. Från det lilla barnet som klipper navelsträngen gång på gång. Visst tusan måste det till kraftfull trots i denna långsamma frigörelseprocess. Speciellt när det gäller tröga morsor som helst gullar med sina små på offentlig mark. Bevare mig väl. Ja, jag pratar om mig själv. För visst är man lite trög när det gäller barnen. För att ta till en sliten klyscha; Det går ju så fort!

Trots tvingar fram utveckling och ifrågasättande. Det ger kraft att gå igenom saker man inte trodde var möjligt. Att hämta kraft någonstans är ju nödvändigt.

Jag trotsar döden i varje andetag, även när tankarna på den stora saknaden drar. Jag trotsar döden i den kärlek som är till livet. För missförstå aldrig det, jag älskar livet även om jag inte alltid älskar att leva. Ana alltid tacksamheten och glädjen i det lilla som är det största. För jag längtar inte bort, jag vill vara här. Inte bak, inte fram, bara här.

Som blomman som trotsar kylan.Såg "På liv och död" igårkväll (Toppenbra Christina). Tänk vilken glädje att ha möjligheten att ge en annan människa livet. Att säga att om jag dör imorgon och min lever är något att ha så ta den. Ge den till någon som kan leva vidare genom det.

Som mamma blir det en gåva såsom det liv man en gång fött.

/Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Malin,
Vad roligt att du såg och tyckte om programmet! De familjer som är med i serien är fantastiska - generösa med sina egna livsberättelser för att kanske kunna hjälpa någon annan i samma situation. Lite som du och din syster, när man tänker på saken.

Många kramar till dig och din fina familj.
Christina.