tisdag 24 februari 2009

Ägg och ljusterapi

Att ha värpande hönor är att få stänk av lycka varje dag. Nu kommer det något eller några ägg varje dag. Sex hönor har vi, Skånska blommehöns. En av hönorna är lite speciell, hon verkar inte riktigt riktig, har fjädrar ner i ögonen och har lite svårt att hänga med. Men hon mår bra och är inte utstött, så hon passar väl bra här hos oss kan jag tänka, vi är också lite specilla och inte riktigt riktiga (har dock inga fjädrar som växer ner i ögonen). Imorse hände dock något konstigt som i alla fall aldrig jag har sett tidigare. Har ni?Jag slår vad om att det är hon, Pärlan, som har värpt sitt första ägg!

Och ljusterapin, den var gratis och varade i timmar! Dessutom hade jag sällskap av tre havande damer som trippade på skaren i snön. Fina och väldigt sällskapliga./Malin

5 kommentarer:

Bibblo-Sara sa...

när jag var liten så kom det sådana ägg med jämna mellanrum hos mormor och morfar, något som jag glömde tills nu De var lite extra roliga, tyckte jag och sparade dom specielltt.

Malin sa...

Tack Sara, jag visste väl att det skulle komma en klok kommentar på för att förklara mitt mysterium! Jag tänker ändå tro att det är Pärlans verk! Kram till dig!

Ulrika Gabriel sa...

Så fiiiiint!
Allt gott till dej - från mej!

Moonrose/ Vonneli sa...

Tre så härliga vänner som ger dig gratis ljusterapi, kan det bli bättre?
Tror nog också det är Pärlan som skojar lite med dig.
Ha det gott!

Marina sa...

Så roligt att du tog dig tid att titta in på min blogg. Blir glad!
Underbart att ha egna ägg kan jag tro. Jag köper gärna ägg i en liten butik i Degeberga som heter "Min gröna täppa". Det är ägg från lyckliga hönor tror jag. Goda!
Pärlans lilla ägg är ju hur sött som helst! (Om det nu är hennes)
Ett växthus tycker jag absolut du ska skaffa dig! Så mycket ljusterapi man får där. Energi i massor hämtar jag i vårt (som vi döpt till Lugnet).
Men en glasveranda är inte fyskam heller. Vi har en liten och där får man också ljusterapi o blommorna trivs.
Hoppas du har en bra dag!