måndag 2 februari 2009

Hallelulja!

Ljuset, jag ser ljuset! Men nej, inte det ljuset! Utan ljuset i form av en ängel vid namn Lsshandläggaranneli. Hon var hemma hos oss idag och hävdar (hör och häpna) att det tillhör de basala behoven att få äta (både tugga och svälja) sin mat (!), uträtta sina behov (!!) och sova (har ni hört på maken; sova. På natten!!!). Jag och maken är i ett rus av detta ljus. Lite lättnad finns att vänta, vi har slitit nog ensamma nu. Utan den hjälp vi får av dagis och släktingar hade vi aldrig stått på benen, men detta som nu händer gör en framtid. Hur mycket jag än kan göra och orka så är det inte nog med kärleken den stora.

/Malin

10 kommentarer:

Nastasia sa...

Menar Du att ingen har upplyst er om detta förrän NU??!

Ja då kan jag bara önska er en lite piggare tid nu då och sov så GOTT! ;o)

Kram på Dig

Malin sa...

Jodå, och nejdå. Här är det ingen som behöver upplysa, jag är en sån som hanterar saker genom att ta reda på mycket om det mesta. Det har bara varit ett harvande för att ta sig hit, men nu är vi här! Och det inger hopp! Kram tillbaka!

Monica sa...

Vad skönt för er! Tänk vad olika det är det där med basala behov, jag menar, vem som säger det... Ha det gött i ljusfloden!

Inre exil sa...

Malin och alla ni andra i familjen! Det gläder oss oerhört mycket och vi hoppas att det verkligen blir så för er - livet blir lättare, ni kanske hinner andas (när ni inte äter eller sover!) Stor kram från Thomas och Astrid

Anonym sa...

Tänk vad man (jag) tar för givet ibland. Kan inte ens föreställa mig hur ni har det fast ni berättar lite när vi ses (typ en gång om året....) Där emellan hör jag ju lite från Birgitta, men ändå.....Hoppas verkligen ni ska få chans att samla kraft inför allt som här, nu och framtiden bär med sig. Hoppas vi ses helgen 13-15 när ajg o Rasmus kommer till Skåneland! Många kramar Carina o Rasmus

Malin sa...

Monica; Nu väntar vår och sol.

Pappa; Andas har vi planer på att göra även när vi sover! Kram till er!

Carina; Klart vi ska ses!

Anonym sa...

Oh va skönt och bra för er alla fem! Hoppas att ni hittar bra former för LSS-insatser så att alla får vad de behöver. Vare sig det är lugn och ro och lagom stimulans, eller att få sova, äta och andas alldeles ifred! GRATTIS! Varma hälsningar mia.

Anonym sa...

Jamen välkommen tillbaka till ljuset då :-) Det låter som om ni har haft tur och blivit tilldelade en Människa istället för Knekt som kontaktperson. Jag har exempel på familjer som absolut inte ansetts vara i behov av varken sömn eller mat av dessa myndigheter.
Underbart att kunna se fram emot en vår där ni har tid och ork att njuta av er familj snarare än att bara överleva.
Jag tänker på dig och Hugo varje gång jag tar på mig solglasögonen i bilen... Han ser ut som en riktig liten cooling på alla bilder. Mycket coolare än jag, som enligt mina brutala men välmenande barn tydligen liknar flugan i Bee Movie när jag tar på mig mina brillor.
Kram från Christina

Malin sa...

Mia och Christina; Ni är för fina och det värmer så gott med era kommentarer. Det kan tilläggas att det är över två år sedan vi första gången försökte få avlastning, så resan hit har varit lång. Nu är Hugo så pass gammal att hans funktionshinder inte längre kan hamna under enbart ett föräldraansvar (försäkringskassans favoritord!), så nu kan vi börja få hjälp. Vi vet inte säkert var vi landar, men någon hjälp lär det bli. När vi satt igår och berättade om vår vardag så hör vi hur absurd den är, hur lite som följer något "normalt" mönster, vi hör att det faktiskt inte är så konstigt att vi är trötta, väldigt trötta. Hugo är verkligen en sötis i sina glasögon och det är en ny värld för honom sen man förstod att han behöver ha dem mörka. Men vad jag saknar hans ögon... Kram till er! Och han i Bee Movie, han ser rätt söt ut han också!

Anonym sa...

Grattis!