tisdag 10 februari 2009

Äntligen!

Länge nog har vi väntat på att se frukten ur det vi driver framåt. Igår kom ett ägg. Vårt första ägg av en av våra vackra skånska blommehöns. Maken sprang upp från hönshuet klockan tio på kvällen med detta ägg i handen. Sen stod vi här beskådade underverket tillsammans. Inte har vi varit bortskämda med "flow" på sista tiden så detta ägg fick symbolisera lite av den lättnad vi hoppas ska komma med våren.Våren förrästen, ute är det minusgrader och snöstorm! "Tids nog Malin", som maken brukar säga... Ja, tids nog kommer våren!

/Malin

6 kommentarer:

Monica sa...

Grattis! Det där ägget ser ju ut ungefär som mina dvärghönsägg. Det är lite mindre än "normala" ägg, eller? Och skånska blommehöns, det låter urtrevligt!

Anonym sa...

Kul! Lustigt nog drömde jag att jag åt en massa ägg i natt....jag varken tycker om eller tål ägg särskilt bra, jag kände nog på mig att era höns ligger i startgroparna för att värpa en massa ägg! Kram från en genomförkyld göteborgare!

Anonym sa...

Egna ägg är så fantastiskt (och lite skrämmande att man ska skriva att det ÄR det). Min man kunde ett tag köpa ägg från en arbetskamrat som hade höns hemma på sin gård. Härligt! En dag skulle jag baka en sockerkaka och hade ett "industriägg" och sen resten från gården. Ingen rolig syn när man såg den blekgula lilla äggulan från "köpeägget" tillsammans med de gyllene som såg ut som ägg ska göra. Då undrar man vad som har hänt och hur hönorna har det och mår när äggen blir så färglösa.
Oj, nu blev jag väldigt negativ här, det var inte meningen. Och ni slipper ju som sagt "fuskäggen" nu när äggproduktionen är igång. Hoppas att det kommer flera! Varma hälsningar, mia.

Malin sa...

Monica; Lite mindre är de nog, men fantastiskt fina och goda. Vi har fått fem stycken till och den tacksamhet jag känner mot Agda och hennes artfränder är stor! Fler höns åt folket! Kram!

Carina; Krya på dig, jag misstänker efter vissa inlägg i etern att kanske äggtoddy skulle kunna passa dig bättre ;) Kram!

Mia; Inte var det negativt inte, snarare klokskap! Jag tycker inte det är klokt att det ska trixas så mycket med maten. Tänk att detta är den enda industri som tar in en råvara och lämnar ut en SÄMRE produkt! Nu ska jag ta på hucklet och ställa mig och koka långkok innan jag knoppar vid tre inatt! Nä, jag skojade bara, men lite mer tid och kraft på det vi stoppar i oss är inte fel. Vare sig det är ägg eller kanske rentav hönan själv! Kram!

Anonym sa...

Ni har fått vad ni ville, kan vi slakta resten av kulllen nu? Puss?

Malin sa...

Kära morbida lillebror; Vad har du emot våra höns? Lite missriktad aggresion kanske? Puss?