onsdag 4 februari 2009

Bönan och Laijla


Eftermiddagen igår spenderade vi på Barnkliniken. Som omväxling. Hugo gjorde EKG och ultraljud på hjärtat. Han har en benägenhet att bli blå om läpparna och vi är idag mycket tacksamma över att allt ser bra ut. Hur som helst, på barnkliniken har vi titt som tätt träffat några fantastiska clowner från Clownronden. Första gången Hugo träffade dem vägrade han att varken titta på eller prata med dem. Han ignorerade dem effektivt. Med tiden har han börjat uppskatta dem, och Bönan och Laijla, som vi träffade igår, vet nu hur en liten Hugo ska tas. När Hugo äntligen hade gjort sig fri från EKG-sladdar och med en rinnande piggelinglass i handen flydde ut i korridoren så stod de där, fick se Hugo, utropade "Nämen Hugo" och kastade sig på golvet. Hugos min av förtjusning var underbar, inte en människa i närheten kunde hålla sig för skratt, allra minst jag! Sen lekte Hugo med clownerna och skrattade tacksamt varje gång jag lyckades med uppdraget att skrämma dem så de ramlade igen. Och igen. Och igen.

När det sen var dags för ultraljudet hade naturligtvis inte Hugo någon lust att följa med. Det hela slutade med att Bönan och Laijla var med under hela undersökningen, Bönan refererade med underbar skicklighet en halv Nicke Nyfikenfilm, Hugo åt flingor (muta!), ur en burk, jag försökte att inte skratta för mycket samtidigt som läkaren gjorde sitt! Alldeles galet och härligt och jättevarmt! Bönan och Laijla; Ni är bäst! Tack!

Och som sagt; Allt såg bra ut och med detta har en stor tyngd av oro fallit från mitt hjärta!

/Malin

4 kommentarer:

Sofie sa...

De ar underbara, och gor ett fantastiskt viktigt jobb, de dar clownerna :)

Monica sa...

Vi vuxna skulle behöva lite mer sådana där stolligheter... Härligt att de finns där de VERKLIGEN behövs i alla fall! Och så underbart att allt såg bra ut!

Nastasia sa...

HÄRLIGT att det såg bra ut!

Jag har ju spenderat en hel del tid på sjukhus med min båda två och har också träffat på helt fantastiska människor!!! :o)

Ha det så bra!

Anonym sa...

Va härligt att allt såg bra ut! Och vilka härliga clowner, det skulle behövas flera som dem... Gärna inom vuxenmedicinen också, där ska allt vara så allvarligt jämnt ;). Varma hälsningar, mia.