tisdag 17 mars 2009

Sakletarson och förlossningsvåndor

I äldste sonens ögon är hela världen full av skatter som bara väntar på att upptäckas. Jag har vid detta laget tappat räkningen på hur många stenar, asfaltsbitar, glasspinnar, kapsyler och löv jag tagit ur tvättmaksinen. Jag faschineras av detta samlande av vad världen har att ge. Jag kan faktiskt inte låta bli att ta en och annan sten med hem när jag varit någonstans. Gissa om maken fick bära en tung väska när vi reste från Spanien för några år sedan.

Idag är det faktiskt riktig vår i luften. Inatt drömde jag att en av tackorna hade lammat, i grannens trädgård. Grannen ifråga är min syster så det hade nog varit OK. Men imorse, inga lamm utanför någon tackas mage. Jag drömde även att maken tagit in sin kaffekopp från verandan. Inte heller det hade hänt. Konstigt...

Krokusarna solar sig som bäst och tulpanerna sträcker hoppfullt på sig. Katten som på eget bevåg flyttat in på vår veranda solar sig hon också. Sakletarsonen fyller sex år om en vecka så jag kanske ska ut och börja sakleta glasspinnar och andra braatthagrejor som han kan få i födelsedagspresent. Vad förvånad han skulle blivit om han fick det inslaget i ett fint paket. Nej, den här, för övrigt väldigt töntiga mamman, har lovat att köpa något riktigt riktigt häftigt. Sonen har nämligen "inte en enda häftig leksak och det har alla kompisar"! Stackarn! Frågan är bara vad det blir för resultat när en tönt ska tänka ut något riktigt häftigt. Tur jag har mina högskolepoäng vars resultat kanske tyder på någon form av underlig intelligens... Jag kan ju altid klappa mig själv på ryggen lite. Om jag inte berättar det för Hannes.

Allt gott!

/Malin

6 kommentarer:

Marina sa...

Ja, detta samlande! Har också en son som gärna har diverse skatter i fickorna. Eller ja, han har inte så många skatter nu längre, han är snart 13 år och intressena har svängt lite mer åt skateboard och tjejer. Kanske jag snart tvättar tjejers telefonummer??? Nej, inte troligt, dom läggs nog in i mobilen direkt nuförtiden.
Vädret är underbat idag även om det blåser ganska mycket här. Växthuset har fått sina rutor putsade minsann. Där inne blåste det ju inte.
Lycka till med presentletandet!

Madlar sa...

Japp, been there..
Efter en semester på Gotland när stortjejen var runt 10-12 hade även vi kassar hem med sten. Måste tyvärr erkänna att det även togs olagligt (naturreservat) men fynden pryder alla sin plats ute på altanräcket.

Anonym sa...

Åh, jag samlade på allt som fanns när jag var liten! Hade en liten bok där jag skrev upp hur mycket jag hade av varje sak också, till sist började jag nästan samla på alla samlingar, hade väl 35 olika eller något i den stilen. Sen blev jag äldre och bestämde mig för att satsa på en samling. Nu har jag väl två: Bamsetidningar och lego. Fast i legofallet räknar jag inte antalet... :p

Hoppas du hittar något bra till Hannes, trots töntfaktorn ;)
Kram!

Anonym sa...

Malin, du är underbar!
Stackars Hannes som inga häftiga leksaker har... Han har bara en töntmorsa. Hoppas han får några häftiga leksaker som han kan ta med sig och berätta om på vår visar- och berättardag.
kram

Anni sa...

Det där känner nog alla mammor igen... ibland tror jag att fickorna på en sexåring är oändligt djupa.
Fast det är inte bara deras saker som hamnar i tvättmaskinen. Makens rikskuponger t ex. Som tur är kunde han få nya.
Jag glömmer aldrig den gången jag tog ut ett chokladmynt, du vet ett sådant där i guldpapper, ur torktumlaren. Och det var helt. Efter tvättmaskin i 60 grader OCH tumlaren...

Anonym sa...

Jasså, inga lamm?!? Vad rolig han är Hannes, det märktes nu när vi sågs hur stor han har blivit. En 6-åring verkar vara lite som en tonåring, skäms för sina föräldrar till exempel!! Men Rasmus tycker i alla fall att Hannes är stencool, det få du hälsa honom!! Jag har lagt in dina busfrön på min blogg, några kort i allafall, resten kommer på cd-skiva till Birgitta, vilket år som helst :-) Ha det så hörs vi, kram Carina