onsdag 11 mars 2009

Guldkorn

Jag samlar på dem, guldkornen som finns i varje dag. En liten Hugo som svarar "Okej" på något jag säger, i stället för att vråla "NEJ HA BILL INTE" (nej jag vill inte). En Ebba som deklarerar att hennes plats i skolan kan gå till något arbetande barn i ett annat land, hon har nämligen ingen lust att gå kvar! En Hannes som filosoferar över lastbilschafförer som nog "... är såna som avskyr människor...", med tanke på ensamheten i deras arbete. Den värme från de fantastiska människor vi möter på vår resa i Alströmland.

De finns där, guldkornen, varje dag. Konsten att se dem och höra dem är det svåra. Man kan träna sig, man kan försöka, man kan sträva efter. För det finns inget verkligt mörker som inte innehåller något verkligt ljus.

Idag blommar snödroppar och krokus och fåglarna sjunger med lite större iver än vanligt. Så den kommer nog i år också. Den där våren. Hugo ska om ett par veckor få hörapparater på båda öronen, så fåglarna får allt sjunga extra mycket då. Lille prinsen ska ha en bil på den ena och en lastbil på den andra. Sen kommer han säkert att säga "du får ha dem" till mig och maken, så vi kommer nog att ha det precis hur kul som helst under en invänjningsperid ;)

Allt gott, igelkott!

/Malin

8 kommentarer:

Marina sa...

Härliga guldkorn! Visst måste vi lära oss att se dem. Det är inte så lätt alltid. Idag är det dock ganska lätt, särskilt när solen tittar fram.

Gisan sa...

Ja de guldkornen är de bästa. Jag samlar såna guldkorn och även diamanter i form av vänner :-) Kramar...

Anonym sa...

Skönt att höra dej så positiv syrran! Puss

Madlar sa...

I det svartaste mörker finns alltid guldkorn som glimmar, det gäller bara att vara uppmärksam :)

Moonrose/ Vonneli sa...

Så sant så sant, det vill till att uppmärksamma dem bara...de finns här runtomkring oss alla dessa härliga guldkorn, det gäller att ta vara på dem.
Ha det gott!

Monica sa...

Och i våra dagars tempo riskerar man att rusa förbi hela guldkornsgrustag utan att se... Jag lärde mig stanna upp och se guldkornen när jag var sjukskriven för "vidbrändhet", då fanns inget val. Är nu tacksam för den sjukskrivningen!

Nastasia sa...

Visst ska man ta vara på Guldkornen Malen! Ibland är de små och svåra att hitta och då får man leta. Men ibland är de större och man ser dem direkt! :o)

Kram på Dig!

fideli sa...

Malin; jag hade inte läst det här inlägget...har gjort det nu..såklart finns det ljus bara väldigt otydligt ibland. Har du någon mailadress och i så fall, kan jag maila dig några rader...jag känner att jag vill och behöver ge en förklaring som inte lämpar officiellt. /fideli