söndag 19 april 2009

Paris

Jag vill fly till Paris. Gå med högburet huvud och blicka upp genom det välvda glastaket på Musée d´Orsay. Följa Saine till Notre-Dame och sitta länge i den inre tystheten. Ta Metron vidare till myllret kring Sacre Coeur och blicka ut över ett vårligt Paris. På hörnan nedanför den storslagna trappan köpa en nystekt stor pannkaksliknande rulle fylld med nötig chokladkräm. Njuta sakta och länge och våga vägra glutenintolerans. Sedan tillbaka till Metron och åka vidare
till Père-Lachaise och gå sakta mellan storslagna gravar. Tänka på liv och död och hur allt hänger samman. Stanna lite extra länge vid monumenten till minne av förintelsens offer. Åka tillbaka till det lilla rummet på rue Dupuis, i tredje arrondissement, och sova länge mot en mjuk arm.

Men. Jag steker pannkakor till lunch istället, tittar utöver Linderödsåsens sluttning och drömmer vidare. Paris finns kvar.

/Malin

8 kommentarer:

Monica sa...

...och Linderödsåsen är inte fy skam den heller gissar jag! Och var sak har sin tid brukar jag tänka. Paris kommer.

Marina sa...

Jag som inte är så reslysten av mig stannar gärna hemma och Linderödsåsen är ju helt ok. Såg nog dig i trädgården i går.
Men visst kommer du säkert kunna åka till Paris någon gång om du känner för det. Som sagt, var sak har sin tid.....

Nastasia sa...

....annars hade jag gärna hängt med en sväng till Paris!...men det kan ju få bli en annan gång det. ;o)

Kram på Dig

Madlar sa...

Det skulle vara bra trist om man inte hade något att se fram emot.
Sitter just o planerar o bokar en veckas rundtur i Skottland 1-6/5. Jag vill se slott, trädgårdar, pubar, maken vill inspektera vartenda destilleri. Hur ska vi hinna? Ähh, vi åker dit igen nästa år:)

mia sa...

Det är någonting med den här tiden på våren. När de kinesiska körsbärsträden blomma i Malmö börjar jag varje år, liksom du längta tillbaka till och drömma om Paris... Drömmarnas stad. Tyvärr längtar min man inte alls till Paris, utan till helt andra platser. Och jag brukar lugna ner mig i början av juni. Men nu är det till hustaken i Paris jag drömmer. Hälsningar mia

Anni sa...

jag har kikat in i din blogg flera gånger och tänkt att jag ska skriva något, men varje gång blir jag så berörd av det du skriver att jag inte kan formulera mig. Alla ord känns så platta.

Så mycket lättare nu när du skriver om Paris och det (nästan) kunde varit jag som skrev det! Allt du skrev om gillar jag, allt har jag gjort några vårar nyligen och skulle så gärna göra igen - allt utom det där med glutenintolerans och så var det fel gata i tredje (men det var tredje!)

Ojojoj vilket Parissug jag fick nu!

Malin sa...

Monica; Linderödsåsen är fantastiskt vacker. Paris kommer, eller rättare sagt, jag kommer dit igen.

Marina; Ibland önskar jag mig pengar, inte ofta men ibland. Så mycket pengar att en helg i Paris vore möjligt. Tids nog! Jag har egentligen andra planer just nu...

Nastasia; Jaaaa! Kram!

Madlar; Ha det riktigt gott i Skotland! Det ligger som tvåa på min önskereselista.

Mia; Då hoppas jag att min längtan stillar sig till juni. Annars kanske jag liftar dit! Jag ska lägga ut några Paristak åt dig och alla andra!

Anni; För mig finns nog inga platta kommentarer, jag blir glad för det mesta! Nu längtar jag ännu mer! Kram!

Ulrika Gabriel sa...

Det är tur att vi så lätt kan drömma oss bort till precis vart vi vill. På ett kick kan vi vara där och nästintill känna dofterna.
Ibland behöver vi få drömma oss bort.
Kram Ulrika