måndag 24 augusti 2009

Nalkas höst

Jag vill börja med att rikta ett stort TACK och en varm KRAM för de fina kommentarerna, all omtanke och värme, när nu tyngden varit svår att bära. TACK!

Det är skönt nu, när dagis kommit igång, penicillinkurerna är inne på dag 31 (!), Hugo verkar slutligen bli fri från svinkopporna och den varma sommarluften blandas med den höga höstluften. När saker rullar på runt Hugo är det lättare att inte känna sig så förlorat ensam. Lättare att se ljus och känna tacksamhet över alla fantastiska människor som kommer i vår väg. För det är storslaget mitt i allt mörker, hur människor runt oss ger av sin värme. Hur jag känner att jag fylls med värme att ge vidare.

Hugos sommar har inneburit många nya upplevelser. Han har ett sätt att uppleva världen som är så fritt från yttre påverkan. Påverkan och socialisering som talar om för alla och envar hur man ska stå, gå, tala, finnas, tänka och existera. Det är en sann befrielse att till exempel åka till havet med Hugo. Naken, han vägrar äckliga badbyxor, på mage i sanden upplever han, nära, nära, på Hugovis. Han hoppar i vågorna, yr av vattnets strömmar. Han vägrar fika, han "är nämligen upptagen". Han kommer slutligen hem utmattad med sandkorn i varje veck.En sak till; Den här mamman är inte stolt över bara ett skolbarn längre. För nu har hon två!Så, om sorgen är stor är glädjen större. De perioder sorgen är störst är det bara att invänta. För glädjen kommer alltid tillbaka. Alltid! Sådan ynnest är det att leva och att få finnas till.

/Malin

9 kommentarer:

Nastasia sa...

Så HÄRLIGT att Hugo KÄNNER allt det vackra så starkt! Tänk själv vad vacker den känslan skulle ha varit att få känna sanden mot huden och vattnet som samtidigt "kluckar" upp gång efter annan mot en, där man ligger och tar sig en funderare! Snacka om att känna närvaro med naturen! =D

Kan tänka mig att mamman inte är stoltast över "skolbörjningen" ändå...det är förmodligen den lilla människan som faktiskt börjar skolan!...eller? ;o)

Kram på Dig!

Madlar sa...

Härlig start på hösten, passa på att njuta! Lycka till med din egen skolstart, du har väl köpt dig en ny väska?

Sofie sa...

Malin! Jag tänkte komma bort och hälsa på, nu när jag är hemma. När passar det? :)

Malin sa...

Sofipropp; När som helst, bara slå en pling!!!

jennybjo90 sa...

Härliga,goa,rara skolbarn! Å vad härligt Hugo har det, varför fika när man är upptagen med att upptäcka viktiga saker...!

Skalmans mamma sa...

Vilka fina skolbarn! Och snart har de en skolmamma också ;-).
Så mysigt att Hugo är en upptagen man.
Kram

Sofie sa...

Jag skickade en invite till våran blogg, om du nu inte fattade att det var ifrån mig :)

Monica sa...

Oj vad mycket det finns att lära av Hugo! Tänk om fler av oss hade förmågan att se tillvaron som han gör! Rara skolbarn!

Anonym sa...

hittade hit just nyss och vill bara säga att du har en fin blogg och väldigt fina barn! och att du verkar vara en fin mamma till dina barn.