fredag 5 mars 2010

En ny resa startar

Vi ska på en resa till i våra liv med Hugo, vi ska uppleva något jag inte trodde i min vildaste fantasi att livet skulle erbjuda. Hugo har fått personlig assistans, sjuttioåtta timmar i veckan. Många gånger har jag, arg och ledsen över alla tillkortakommanden i kampen för värdighet, förbannat att jag inte klonades till tre personer (minst) den dagen Hugo föddes. I mitt innersta samlas allt jag önskar så innerligt att Hugo ska hinna se, lära sig och uppleva i en stor ranglig hög som spretar åt alla håll i detta nu. Det finns massor, massor jag skulle önska att jag orkade, särkilt när livet behöver mera ljus. Orka för Hugo, orka för Ebba och Hannes, orka för mig.

Mig? Jo, för när jag tog steget till Högskolan tänkte jag att antingen blir jag galen av att inte ha ett arbete eller så kommer jag nu att plugga ihjäl mig. Så när jag nu sex månader senare står ganska utmattad, men mycket glad över klarade tentor, så kom detta besked om beviljad personlig assistans som manna från himlen. YES!


Nu startar denna nya del i våra liv, ett liv med assistenter hemma. Jag ser med tillförsikt fram emot vad det kommer att ge Hugo. Med hjälp av Anemon Assistans i Lund ska vi anställa två personer. Och börja andas lite mera frihet.

/Malin

14 kommentarer:

Marina sa...

Helt udnerbart för er alla i familjen! Hoppas ni hittar underbara assistenter.

Lycka till!

Unknown sa...

Grattis syrran.

Skalmans mamma sa...

Vilket underbart besked! Hoppas nu att ni hittar riktigt bra assistenter. Vi håller också på att ansöka, så håll tummarna.
Kram

Anonym sa...

Hamnade här av en slump. Ville bara sända lite styrka genom att skriva ett par rader. Hoppas ni får tag i bra/fina assistenter.
/Jeanette

ditte sa...

tja, jag måste ju säga att ni mycket gärna får mina skattepengar. mycket hellre än att de ska gå till rika människor som inte orkar rasta sina hundar!

heja asplunds!

Inre exil sa...

GRattis Hugo och alla ni andra. Det blir spännande, en utmaning och förhoppningsvis nya livskamrater för dig Hugo. Du är värd det bästa!!! kram från morfar

Nina sa...

Grattis!
Och Lycka till!
Kram Nina!

Petra sa...

GRATTIS Hugo!!! Hoppas nu verkligen att DU får assistenter som det fungerar med.För en sådan UNDERBAR kille som du är så är du bara värd det bästa här i livet. Många kramar från Petra

emma sa...

vilket härligt besked måste jag säga!!

vill även säga att jag e en nybloggläsare hos er, och tänker fortästta att läsa den!!

/emma

Marie sa...

Hej! Har tittat in på din blogg några gånger förut. Men tror inte jag skrivit något. Nu vill jag passa på att gratulera till att ni ska få personlig assistans! Underbart!
Marie.

Unknown sa...

Det var glädjande att höra. Ta hand om dig. Kram Anna

jennybjo90 sa...

YES! ÄNTLIGEN!!Hoppas ni hittar bra personer!!

tankar från mitt fönster sa...

Vilket skönt besked! Önskar hela familjen och framförallt Hugo lycka till med assistenterna! Jag läser din blogg och jag önskar sända er värme och styrka med mina små tankar!

Madlar sa...

Underbart o gott av timmar dessutom. Du o Hugo kommer att få ett nytt liv...när du vant dig vid att ha assar hemma ;)