måndag 13 juli 2009

Sommaren som är

Sommar är det, i all mening. Vi njuter av regn och värme, växlande i takt med våra upp och nedgångar. Vi har avlastning med Hugo och det ger oss möjlighet att försiktigt, vi är inte så vana, tänka spontanitet och andas lugn. Jag är oändligt tacksam över den fantastiska hjälp vi får. Vi har sommarloppis för att det är kul, vi har reducerat antalet sjukhusbesök till det mest minimala och slappnar av. Mycket händer när man slappnar av, inte enbart enkla saker, men saker som behövt tänkas igenom i åravis, utan att utrymme funnits.

Hugo har sin bästa sommar någonsin, han är med på riktigt, badar, busar, springer, lyssnar på bilarna, allt med en vuxen vid sin sida.

Jag ska göra något stort, för mig. Jag ska börja på Högskolan i Kristianstad. Det ska bli så roligt, så spännande och så ....... nytt! Mina dagar nu är fyllda med tankar kring detta, jag ser fram emot det mycket med en liten rädsla i magen, som jag gör mitt bästa för att omfamna.

Hoppas allt är bra med alla som tittar in här ibland, när orden kommer tillbaka nästa gång skriver jag mer. Nu; Lunch. Sen; Behandling av Impetigo på Hugo (usch).

/Malin

11 kommentarer:

Nastasia sa...

Men åååh va ROLIGT att Du ska börja plugga! =D

Jag läste i "vuxen" ålder och det är SVÅRT att sluta!...så jag tar små enstaka kurser mellan varven ff! :o)

Ha en fortsatt SKÖN sommar!

Kram på Dig

Martha sa...

Vad ska du plugga för nåt, undrar en nyfiken som börjat läsa din blogg! Jag har följt Alfons mammas blogg i ett halvår och nu förstått att ni är systrar!

Monica sa...

Vad kul med pluggande! Undrar förstås nyfiket vad det är...) Och vad skönt det måste vara för er att kunna slappna av och vara lite spontana och avslappnade samtidigt som ni vet att Hugo har det bra!

jennybjo90 sa...

Vad härligt det låter med era sommarbravader. Kul att du kom in på skola, jag tycker ni är underbara som orkar och har en vilja av stål.Krama alla från mig!!

Marina sa...

Nu blev jag nyfiken! Vad ska du läsa? Har du något du har påbörjat eller ska du börja från början? Utbildning eller fristående kurs?
Så underbart att höra att ni har en så bra sommar med avlastning. Det behövs säkert! De andra barnen måste ju få sitt också och ni som föräldrar behöver pausa för att kunna lägga er "Hugoenergi" där den som bäst behövs, där det kanske inte funkar med assistenten.

Ha det bra!

Anonym sa...

Malin, lilla gumman...
Jag tänker mycket på er, och just idag har jag tänkt extra mycket på just dig, när jag suttit med höstens läroplan från högskolan...
Den ser jättebra ut!

- Ska bli en spännande höst, med alla mina flickor som pluggar!

Kram till er alla,
mamma

Sofie sa...

Malin! Jag ar pa vag hem :) Jag ska ocksa borja plugga i host... pa universitetet i Lund. Sa jag kommer hem i slutet pa Augusti. Ska bli kul att bo mer permanent nera, nara familj och slakt. Saknat er mycket, mycket, sa det ska bli kul att komma hem. Har ju inte ens sett det nya huset an, efter ni har flyttat in vill saga.

Karlek!

Moa sa...

Hej
Så skönt att ni har fått avlastning. Tid för lite spontanitet och avslappning. Härligt att Hugo har en fin sommar också! Även om inte vädret är det bästa kanske...

Kul att du börjar plugga, vad ska du läsa? Jag läser på uni. här i Gbg och börjar undra om man kanske skulle tagit en liten paus efter gymnasiet så att man blivit mer pepp på högskolestuderandet. Nu har jag gått i skolan sedan hösten 1994...

Lycka till! Kram

Unknown sa...

Till sofie!!! Fan va kul att du ska komma hem! Hör av dej!

Christina i Torslanda sa...

Men det var väl fasligt vilken akademikersläkt ni håller på att bli! Nog för att både du och din syster är kloka så det räcker för ett helt landskap redan, men så spännande det låter att få påbörja en ny utbildning! Jag förstår verkligen att du ser fram emot detta, och en intressant bana har du ju valt också. Jag har ofta reflekterat över hur märkligt det är att man får lov att söka utbildningar som socionom och psykolog direkt från gymnasiet - utan någon som helst erfarenhet av livet utanför skolvärlden. De är ju yrken där man verkligen behöver mer än bara teoretisk kunskap att luta sig emot... Och du kommer troligtvis att bli södra Sveriges bästa socionom! (Min syster innehar den västsvenska titeln, så den är tyvärr upptagen :-))
Allt gott och stort lycka till. Många extrakramar till Impetigo-krigaren också. Christina.

Madlar sa...

Åh, vad härligt att du ska plugga. En alldeles egen värld med studier, nya bekantskaper o en ny värld som kan fylla dina tankar om än bara för några timmar om dagen. Det är oerhört viktigt att ha ett eget utrymme som inte berör familjen, sonen o den ständiga sorgen o oron. Önskar dig lycka till av hela mitt hjärta!